Toprak Analiz Laboratuvarımız Hizmete Açılmıştır

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Toprak Analiz Laboratuvarımız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Toprakta Temel Analizler (Kapsam 1)’ den yetkilendirilmiştir. Özellikle İlimiz ve çevre illerden toprak analizi yaptıracak çiftçilerimiz ekim öncesinde Akredite Üniversite laboratuvarımızda uygun fiyatlarla güvenilir şekilde toprak analizlerini yaptırabilirler. Toprak analizi sonrasında toprağın genel yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilmekte bu sayede toprak ve su kaynakları korunarak, üreticiler doğru yönlendirilebilmektedir. Tüm üretici ve çiftçilerimizi analizlerini yaptırmak için laboratuvarımıza bekliyoruz.